RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розвідка розсекретила повсталих вояків Путіна на Донбасі: опубліковані фото

Українська розвідка оприлюднила дані про російських військових, які відмовилися від чергового направлення на окуповані території Донбасу і виразили відкриту непокору своєму командуванню.

Про це повідомляється на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що вчинили спротив російські контрактники 18 окремої мотострілкової бригади (військової частини 27777, пункти дислокації в населених пунктах Ханкала і Калиновська, Чеченська республіка РФ) 58 армії (Владикавказ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) Збройних сил РФ.

Більшість з цих військових мають поранення, отримані під час боїв з силами АТО, але не отримали належного лікування та страхових виплат у повному обсязі.

У розвідці зазначили, що контрактники подають позови до суду і загрожують розкрити в Європейському суді з прав людини відомі їм таємниці Кремля за темою "їх там немає". Такі дії пов'язані з погрозами з боку командування розірвати контракти в односторонньому порядку без права на пільги, якщо ті відмовляться виїхати на Донбас на чергову ротацію.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка оприлюднила дані про російських офіцерів у складі 5 окремої мотострілкової бригади 1 армійського корпусу, яка базується в окупованій Макіївці Донецької області.