RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Україна пригрозила РФ величезним позовом: путінці обурюються

Український міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна до кінця тижня звернеться в арбітраж з масштабним позовом до Росії.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу ICTV, передає прокремлівський сайт "РИА Новости".

"Він (позов проти РФ, - "Апостроф") стосується конвенції з морського права і фактично є всеохоплюючим, оскільки містить такі фундаментальні питання, як використання морського простору, як порушення екологічної безпеки, а також об'єкти культурної спадщини", - зазначає голова українського МЗС.

За його словами, Україна потребує не тільки визнання своїх прав, а й компенсацію з боку Росії.

Ця новина спричинила хвилю їдких коментарів від прихильників політики президента РФ Володимира Путіна, які були залишені на сайті "РИА Новости".

"Схоже, Україні зовсім "кирдик"! Чи жарт: вона кричить, кричить, а на неї ніхто не звертає уваги! От і вирішили потрапити до книги рекордів, як подають самий "позовний позов", "а якщо Росія вчинить з рішенням арбітражу аналогічно Китаю, тобто використає папір за призначенням, тоді що? зважаться чубаті на заміс або кричати і скакати далі будуть?" "украм дірку від бублика!!!!!", "Мабуть дуже знадобилися гроші, якщо вже вирішили подавати "всеосяжний позов". А раптом вийде, подумали в Руїні, але в Росії тільки посміхнулися", "Офіційний Київ все більше стає схожим на настирливу осінню муху, яка суєтно шукає спосіб, як би ще про себе нагадати. Чи не час згортати газетку в трубочку?" - пишуть путінці.

Як повідомляв "Апостроф", путінці уїдливо відреагували на інцидент у Чорному морі з українськими ВМФ і бойовим кораблем РФ.