RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Український інцидент у Москві: путінці скаженіють

Таганський суд Москви компенсував понад 2 млн руб. чотирьом бейсджамперам, які були виправдані у справі про фарбування в кольори прапора України зірки на шпилі сталінської висотки на Котельнічеській набережній в російській столиці.

Про це повідомляє прокремлівський сайт "РИА Новости".

Зазначається, що Ганна Лепьошкіна вимагала компенсувати їй 828 тис. руб. Відповідна сума передбачає втрачену можливість заробітку, витрати на оренду парашутної системи (Лепьошкіній довелося оплачувати обладнання, оскільки її особисте було вилучене слідством), а також витрати на послуги адвокатів. Євгенія Короткова за тими самими пунктами зажадала 1,28 млн руб., Олександр Погребов — 768 тис. руб., а Олексій Широкожухов — 476 тис. руб.

Ця новина викликала їдкі коментарі з боку прихильників політики російського президента Володимира Путіна.

"Вони там що, на сонці нагрілися???????", "Бізнес такий: зірку пофарбував, посидів рік вдома, нічого не роблячи, отримав компенсацію. І головне, на компенсацію злочинцям гроші завжди є, а на пенсії, дитячі посібники - грошей немає. Загалом, "хай живе наш суд - найгуманніший суд у світі", і, мабуть, найчесніший", "Не розумію, чому їх виправдали. Факт фарбування був? був...", "Не судова система, а цирк якийсь!", "Залишилося у "жовто-блакит" розфарбувати будівля суду, що виправдав ворогів Росії. Може, після цього "дійде", "Ніччо не розумію. Що вже у московських судах бандерівці сидять або ці нічого не фарбували?", "Що за цирк взагалі? У нас у країні виявляється можна займатися вандалізмом і заробляти на цьому гроші. Припливли", "Безкарність призведе до рецидивів...", "Забруднюють мову, виродки! Руфери. джампери. омбудсмени і т.д. і т.п. По-людськи не можна?! А хто ж фарбував? Весело! Завтра Кремлівські зірки розфарбують...", - пишуть путінці.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні минулого року російський суд у справі про перефарбовування зірки на висотці в центрі Москви засудив до двох років і трьох місяців позбавлення волі Володимира Подрєзова, при цьому четверо бейсджамперів, які також проходили за цією справою, були виправдані.