RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні зробили гучну заяву щодо виборів Держдуми

Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) України Андрій Магера пояснив сутність нової російської Держдуми, вибори до якої відбулися днями в РФ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, підкресливши, що вибори в новий російський парламент є нелегітимними не тільки в окупованому Криму, а й у цілому в Росії.

"Хотів би застерегти від заяв про "нелегітимність виборів до Державної Думи ФЗ РФ ЛИШЕ в Криму і Севастополі". Наголошую, що кожна цифра протоколу ЦВК РФ щодо результатів виборів за пропорційною частиною в загальнофедеральному виборчому окрузі є прямо залежною від нікчемних "результатів голосування виборців" на суверенній території України (в Криму і Севастополі).

Вкотре наголошу: через чинник Криму і Севастополя, що випливає із суті загальнофедеральної пропорційної складової наявної виборчої системи, вибори до Державної Думи ФЗ РФ є нелегітимними В ЦІЛОМУ", - написав Магера.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін у день виборів до російської Держдуми виступив з досить несподіваною заявою про те, що вже сам собі набрид.