RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Лукашенко розбурхав путінців жорсткою заявою на адресу Росії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив невдоволення загальним розвитком відносин між Мінськом і Москвою.

Про це повідомляє прокремлівський сайт "РИА Новости".

"Ми телепнемся, вже кілька місяців не можемо домовитися щодо ціни на газ. У зв'язку з цим Росія знизила постачання нафти в Білорусію. Ми це сприймаємо як тиск на Білорусію, але тиску я не потерплю і білоруси теж", — сказав Лукашенко.

За його словами, білоруські "товари при постачанні в Росію блокуються, особливо продукти харчування, які Євросоюз закуповує і готовий закуповувати, але в Росії вони чомусь неякісні". Лукашенко додав, що порівняно з минулим роком товарообіг між Білоруссю і РФ скоротився на 10%.

Слова Лукашенка викликали хвилю уїдливих коментарів з боку адептів політики президента Росії Володимира Путіна.

"Єстестно... ви як "вірні союзнички" все більше і більше на шию сідайте... Хочете все нахаляву і побільше... а Крим досі не визнали... Так що їжте що подають... Не подобається "вэлком" в чергу за украдиной....", "Бабло скінчилося чи що? :) У мене Дежавю добродії...", "так не створюй проблем, поверни борги і не кради", "Чим більше труднощів у РОСІЇ, тим більше халявщиків під виглядом "друзів" та інших "партнерів"! Дружбою поторгувати - святе діло", "Півроку я робив пост, що білоруси заразилися у хохлів, - чим слов'янський народ на південь живе, тим більше халявних генів в ньому присутня", "Як завжди у батька: як тільки вибори в Білорусі проходять, відразу починається "накат" на Росію, залякування Європою .... А ти їм потрібна? Запитай у шоколадного сусіда як йому живеться в Європі....", - пишуть путінці.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно РФ встановила рекордно низьку ціну на газ для Білорусі.