RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Вiдхiд Путіна з поста президента Росії: названо несподіване ім'я можливого наступника

Російський політолог, професор МДІМВ Валерій Соловей назвав несподіване ім'я можливого наступника президента РФ Володимира Путіна.

Про це Соловей сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Політолог зазначив, що існує ймовірність дострокових президентських виборів в Росії. На його думку, ситуація в 2018 році в країні буде жалюгідною, настрої народу погіршаться. Передбачаючи це, влада РФ може влаштувати президентські вибори раніше призначеного терміну.

Соловей вважає, що є якісь підстави припускати, що Путін не буде балотуватися в президенти РФ. Він стверджує, що є серйозна причина для цього, але не називає її, так як не впевнений в її достовірності.

За словами політолога, в Кремлі обговорюють кандидатури наступника Путіна, називають 6-8 прізвищ.

Одним з таких кандидатів, які викликають відчуття дежавю, він назвав нинішнього губернатора Тульської області Олексія Дюміна. При цьому політолог зазначив, що такий варіант малоймовірний.

Також Соловей зазначив, що якщо в РФ будуть дострокові вибори і Путін стане балотуватися, конституцію країни доведеться серйозно міняти.

Нагадаємо, на початку цього року Олексій Дюмін був призначений Путіним на посаду губернатора Тульської області. Раніше він обіймав посаду заступника міністра оборони.

Як повідомляв "Апостроф", Дюміна називають відповідальним за операцію з евакуації до Росії тоді ще президента України Віктора Януковича, яка була здійснена в лютому 2014 року. Але сам він це заперечує.