RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Розвідка дізналася про прибуття на Донбас конвоїрів з РФ

Для конвоювання російських військових, які відмовилися продовжувати участь у бойових діях проти сил АТО, на Донбас 26 вересня прибув підрозділ Управління охорони і конвоювання Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

Конвой прибув для супроводу 25 російських військовослужбовців, які перебували на посадах начальницького складу і технічних фахівців переважно у підрозділах 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 армійського корпусу (Донецьк), а також 4 (Алчевськ) та 7 (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2 АК (Луганськ) Збройних сил РФ.

В українській розвідці зазначили, що основною причиною конвоювання "відмовників" є виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів та розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідчень (фотокарток, показів свідків, аудіозаписів), що можуть бути використані в російських та міжнародних судах як докази фактичної участі військовослужбовця у неоголошеній війні Росії проти України.

Як повідомляв "Апостроф", 9 вересня на Донбасі взяли в полон російського розвідника, який розкрив багато цінної інформації.