RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Загибель MH17 на Донбасі: відомий письменник застеріг росіян від жорстокої розправи НАТО

Російський письменник і публіцист Віктор Шендерович у зв'язку з катастрофою літака Boeing рейсу MH17 на Донбасі попередив, що росіян може чекати доля громадян нацистської Німеччини після провалу війни Адольфа Гітлера.

Про це він сказав Ехо Москви", коментуючи доповідь влади Нідерландів з приводу аварії боїнга, оприлюднений 28 вересня.

За його словами, нічого нового в доповіді немає, про причетність російської влади до катастрофи було відомо давно.

"Справжня проблема полягає в тому, що населення, ми говорили про невроз, не хоче цього знати. Не хоче. Влада допомагає підтримувати, а населення допомагає владі підтримувати себе у цій галюцинації. У цьому російському світі, який по-своєму дуже затишний", - пояснив письменник.

Шендерович підкреслив, що відчуває особисту провину за катастрофу.

"Тому що цього упиря допустили до влади. Тому що повністю зняли контроль з нього. Ми колективна відповідальність, так, і далі історія повторюю, за сумарним вектором карає всіх. Історії по барабану, бомби, коли падають в 45-му році на німців, — на тих, хто голосував за Гітлера, не голосував, на дітей, людей похилого віку, на антифашистів. Падають бомби. Це так приходить відкладений історичний штраф. На жаль. Вони падають. На всіх... Це річ надзвичайно жорстока. Цей відкладений штраф історичний як в хокеї, завжди відкладений. Але він неодмінно приходить. Це абетка. І чим довше ми будемо не пускати в голову міру своєї відповідальності, тим важче буде історичний штраф", - застеріг Шендерович.

Він зазначив, що обіцянки Путіна домогтися безпеки росіян своїми діями провалилися, оскільки політика Росії навпаки, мобілізувала Захід.

"Спасибі Путіну і Новоросії. Війська вже стоять, бригади швидкого реагування натівські біля наших кордонів. Спасибі Путіну, бюджет НАТО збільшився. Спасибі Путіну, військова небезпека наша набагато більша, ніж була 10 років тому. За все це йому низький уклін. Від генералів НАТО, які отримали, нарешті, нормальне фінансування. Захід себе убезпечив. А далі він каже: хлопці, якщо ви хочете так, під санкціями, відсунуті від технологій, від життя, ну, будь ласка, ваше право", - підсумував Шендерович.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі зробили інфографіку того, як змінювалися версії Кремля і російських ЗМІ щодо катастрофи Boeing над Донбасом в 2014 році.