RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Гопники Путіна: в РФ пояснили напад на фотовиставку з воїнами АТО в Москві

Російський письменник і публіцист Віктор Шендерович розкритикував атаку, яку 28 вересня у Москві влаштували на виставку білоруського фотографа Олександра Васюковича, присвячену бійцям АТО, загиблим під час бойових дій на Донбасі.

Про це він сказав Ехо Москви.

Нападників Шендерович назвав гопникам, зазначивши, що і влада в Росії повністю підлаштуватися під цю категорію населення.

"Гопники визначають правила гри. Під гопників підлаштовується велика країна. У ній не всі гопники, не всі 140 мільйонів схильні до цих правил гри. Але гопники активні, за гопниками стоїть, підкреслюю, держава. Це гопники на службі у держави... І це абсолютно очевидно, вони активізуються, тому що дуже добре розуміють свою класову близькість до влади", - пояснив письменник.

За його словами, в цивілізованому світі незгодні могли б влаштувати дискусію з приводу виставки Васюковича. Але в Росії проведення подібної виставки, яку Шендерович порівняв з "комариним писком" лібералів, виявилося небезпечним.

"Це така наша на 17-му році путінському форма суспільного діалогу. Саме тому, що говорити про це цивілізовано, голосно, обговорювати проблему ми не хочемо. Це невроз, якщо говорити медично. Це витіснення. Ми не хочемо про це говорити. Ми не хочемо про це знати. Ну і далі аж до Боїнга – ми не хочемо цього знати. Значить ті люди, які нам нетактовно про це нагадують, це звичайно, наші вороги. І звичайно, з ними треба ось так", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше директор музею-громадського центру ім. академіка Сахарова Сергій Лукашівський, на очах якого було скоєно напад, розповів подробиці інциденту.