RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Гучна заява України щодо СНД викликала ажіотаж у Росії

У прихильників політики президента РФ Володимира Путіна викликала ажіотаж заява голови українського МЗС Павла Клімкіна про те, що Україна працює над питанням про припинення свого членства в СНД.

Слова Клімкіна активно обговорюють на російському пропагандистському ресурсі "РИА Новости".

Там нагадали, що Україна заявляла про наміри відмовитися від участі в роботі СНД ще в лютому 2014 року, пізніше з виконавчого комітету організації відкликали українського представника Анатолія Дроня.

Нещодавно голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що в його відомстві вивчають питання виходу з СНД. Він зазначив, що проводиться робота, яка дозволить врегулювати угоди щодо визнання дипломів, виплати пенсій тощо. Він додав, що сам виступає за вихід України з СНД.

На ресурсі "РИА Новости" слова Клімкіна викликали бурхливе обговорення: користувачі залишили до цієї публікації 216 коментарів.

"Як діти, їй богу", "Вихід України з СНД сприятиме зміцненню цієї аморфної багато в чому організації. В цьому сумнівів немає, а ось "невизнання дипломів країн СНД (читай Росії) в Україні - це вже навіть не смішно, тим більше що Клiмкiн одразу ж стане ніким, а втім, він таким і є", — пишуть путінці.

Як повідомляв "Апостроф", у червні Україна відмовилася від участі в засіданні ради голів урядів СНД, яке відбувалося в Бішкеку.