RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Марш УПА в Києві: у Путіна сиплять погрозами

Член Громадської палати РФ, довірена особа президента Росії Сергій Марков в контексті святкування Дня створення Української повстанської армії пригрозив "очистити Україну від фашизму".

Про це Він написав на своїй сторінці в Facebook.

Як пише "Інтерфакс-Україна", 14 жовтня близько 15:00 у київському парку ім. Т. Шевченка для святкування 74-ї річниці створення УПА зібралися понад 1,5 тис. осіб, згодом їх кількість зростала і досягла 3 тис. учасників.

Як зазначають ЗМІ, в мітингу брали участь, зокрема, активісти "ВО "Свобода", громадської ініціативи "Чорний комітет", "Братства", "Конгресу українських націоналістів", ОУН та УНА-УНСО, а також були присутні бійці УПА.

Відзначається, що в парку ім. Т. Шевченка стався інцидент між поліцейськими і одним з активістів, якого після роз'яснювальної роботи відпустили під поручительство організаторів акції.

Близько 16:30 учасники акції вишикувалися в колону і пройшли "Маршем слави героїв" по бульвару Шевченка, потім пройшли по Хрещатику, Майдану Незалежності та вулиці Михайлівській.

Як повідомляв "Апостроф", "глава" Криму Сергій Аксьонов накликав на себе гнів користувачів мережі випадом з приводу святкування Дня УПА в Україні.