RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії зловили Путіна на брехні про санкції проти Заходу

Російські журналісти спіймали на брехні президента РФ Володимира Путіна, який зробив заяву про те, що контрсанкцiї Росії сильно нашкодили західним країнам.

Про це пише видання Медуза.

У виданні нагадали, що 16 жовтня Путін висловився про "мільярдні збитки" від російських санкцій.

Журналісти показали два дослідження, які спростовують слова російського президента.

Вони послалися на Російську академію народного господарства і державної служби при президенті РФ (РАНХиГС), де в одній зі своїх робіт вирахували, що втрати Заходу від продовольчого ембарго РФ склали понад 12 млрд доларів, але вони не є суттєвими, так як Захід став менше заробляти на експорті сільгосппродукції в принципі. Це пояснюється зниженням цін на такі товари на світовому ринку.

Також у ЗМІ послалися на французьких експертів з Centre dEtudes Prospectives et dInformations Internationales, які повідомили, що західні країни втратили близько 60 млрд доларів прибутку від експорту своїх товарів у Росію. Але при цьому лише 17 відсотків недоотриманого прибутку припадає на продукти під російським ембарго. Решта 83 відсотка пояснюються тим, що західні компанії з-за санкцій проти РФ переключилися на інші ринки.

Журналісти роблять висновок, що хоча рахунок збиткiв від контрсанкцiй РФ йде на мільярди, вони вдарили по Заходу дуже незначно, всупереч словам Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно президент РФ Володимир Путін у відповідь на пропозицію журналіста пом'якшити контрсанкции Росії відповів "Фіг їм".