RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У росіян ажіотаж з приводу позову України проти РФ за активи в Криму

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" спільно з її шістьма дочірніми компаніями ініціювали арбітражне провадження проти Росії з вимогою відшкодувати шкоду, яка була заподіяна в результаті захопленням активів компанії в Криму.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Наголошується, що "Нафтогаз України" оцінив суму збитків в $2,6 млрд. Це судовий розгляд ініційовано згідно з Угодою між урядами України і РФ про заохочення і взаємний захист інвестицій.

Ця новина викликала ажіотаж у російських користувачів мережі, які залишили відповідні коментарі на сайті "Эхо Москвы".

"Міжнародний судовий прецедент є - захоплене на північному Кіпрі майно довелося сплатити", "А на Україні в курсі, що в Росії немає грошей навіть на власних пенсіонерів? Тим більше їх немає, щоб платити за Крим!", "Доведеться заплатити за активи. В рахунок тих 3 млрд, які має Україна", "Грошей у Росії вже немає на медицину і пенсіонерів, залишилися тільки на контрибуцію Чечні і віолончелі", "Тим самим Україна визнала Крим Російським...", "тобто виходить, що, отримавши гроші, вони тим самим визнають, що Крим вже не Україна", "Грабували, бо знали, що захоплення Криму - тільки початок. Сподівалися, що виставляти претензії буде нема кому. Не вийшло. На скільки там витрати на охорону здоров'я уріжуть?" - пишуть росіяни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Петро Порошенко пригрозив Росії серією судових позовів.