RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії знайшли хитромудрий спосіб обійти санкції України

У Росії знайшли спосіб обійти заборону на транскордонні грошові перекази з Росії в Україну, незважаючи на санкції офіційного Києва.

Про це повідомляє РИА Новости.

Платіжні системи РФ постраждали після введення нових санкцій. Йдеться про платіжні системи "Колібрі", якою керує Сбербанк, "Золота корона" (РНКО "Платіжний центр"), "Юністрім" (банк "Юністрім"), "Міжнародні грошові перекази Лідер" (НКО АТ "Лідер"), Anelik (банк "Анелік РУ"), Blizko (Зв'язок-банк).

Джерела видання повідомляють, що уряду РФ запропонували варіант, як обійти санкції, дозволивши грошові перекази за межі Росії тільки національно значимим платіжним системам. Тим самим перекази з Росії в Україну не зможуть здійснювати іноземні гравці, і їм доведеться домовлятися з російськими системами.

"Тоді дуже швидко всі домовляться. Це може бути міжсистемна взаємодія, і цілком може бути, наприклад, що іноземні системи, які в Україні зареєстровані, укладатимуть договори з російськими системами і будуть приймати їх перекази", — пояснило одне з джерел.

Такий механізм не буде вважатися порушенням антиросійських санкцій.

"Україна не може визначати порядок грошових переказів на території Росії", — пояснило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Україна вперше внесла в санкційний список низку офшорних компані РФ, які створюють загрозу національній безпеці держави.