RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Інтереси Путіна в Молдові: у РФ поділилися страхами

Лідер проросійської Партії соціалістів Ігор Додон продовжує лідирувати в першому турі виборів президента в Молдові.

Про це повідомляють "РИА Новости".

Після обробки 99,3% бюлетенів Додон набирає 48,26% голосів, а його найближчий конкурент — єдиний кандидат від правої опозиції, голова партії "Дія і солідарність" Майя Санду – 38,42%.

Інші кандидати значно відстають від Додона і Санду.

У свою чергу далеко не всі користувачі мережі з РФ радіють лідерству проросійського кандидата на президентських виборах у Молдові.

"Я б не став поспішати робити висновки. По-перше, Молдавія навіть при Додоні малоймовірно вийде з ЄС. По-друге, місцеві еліти можуть сильно гальмувати роботу навіть грамотного президента. По-третє (і це ключове!), Додон може бути таким самим партнером, як Янукович чи Лукашенко, тобто поки гроші дають - дружимо, а щойно припиняють – шантажуємо", "Мене бентежить в цій ситуації дві думки: 1. Йдеться лише про повернення молдавських товарів на російський ринок. А де про російські товари на молдавському ринку? 2. Немає впевненості, що після виборів Додон не розвернеться на 180, як золотий півник", - пишуть росіяни.

Також український блогер Руслан Благой вказав на важливий факт у політичній біографії Ігоря Додона.

Як повідомляв "Апостроф", президентські вибори в Молдові прокоментував наближений до президента РФ прокремлівський політолог Сергій Марков.