RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Мережі розбурхали подробиці про тортури в путінських в'язницях

У соціальних мережах викликав бурхливу реакцію лист російського активіста Ільдара Дадина з сегежської виправної колонії, в якому він розповідає про те, як до нього застосовували тортури.

Лист, адресований дружині активіста, опублікувало видання "Медуза".

Дадин заявляє, що в колонії діє ціла мафія з лікарів, працівників і адміністрації, в тому числі начальник колонії Сергій Косієв.

Про зміст листа активіста написав, зокрема, на своїй сторінці у Facebook відомий російський письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі).

"Хотів написати якийсь влучний коментар, але не зміг підібрати слів. Загалом Росія - це ворог не тільки свободи, а і волі самих росіян. Подальше існування Росії - це небезпека для України у сто разів більша, ніж від п'ятдесяти Януковичів. Росію необхідно знищити хоча б з міркувань людяності", - зазначив у соцмережі український журналіст Дмитро Мрачник.

Як повідомляв "Апостроф", у серпні стало відомо, як щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова в психо-неврологічному диспансері в окупованому Сімферополі проводили тортури.