RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В СБУ зробили гучну заяву про плани Кремля щодо дестабілізації ситуації в Україні

У Службі безпеки України (СБУ) розповіли, що російські спецслужби планують дезорієнтувати українську громадськість масовими акціями протесту, щоб скомпрометувати Україну в очах європейських партнерів.

Про це на брифінгу повідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик, передає УП.

В СБУ заявили, що основною метою організації заворушень став безвізовий режим між Україною та ЄС, який з'явився на горизонті. Служба зовнішньої розвідки України отримала дані про старт компанії щодо дестабілізації обстановки в Україні, яка запланована Росією на 15 листопада. Цю гіпотезу підтверджує і розсекречена інформація електронної пошти радника президента РФ Владислава Суркова, яка отримала кодову назву "Шатун".

За словами Дублика, в Росії зробили ставку на протест банківських вкладників, який повинен відбутися 15 листопада. Його продовжить через 2 дні мітинг українців проти підвищення тарифів на комунальні послуги. У РФ реалізацією плану керує перший заступник Суркова Інал Ардзінба.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський публіцист Леонід Радзіховський назвав історію з диверсантами в Криму поганим анекдотом.