RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З'явилися подробиці сенсаційного затримання в РФ міністра Путіна: мережі киплять

Звістка про те, що в Росії затримали міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва, порушивши проти нього кримінальну справу, викликала бурхливий резонанс у соціальних мережах.

Новину активно обговорюють у соціальних мережах.

Про затримання Улюкаєва повідомили російські ЗМІ. Міністра звинувачують в отриманні хабара в розмірі $2 млн за позитивну оцінку, яка дозволить нафтовій компанії "Роснефть" придбати пакет акцій "Башнефть".

Джерела в правоохоронних органах повідомили, що російське ФСБ "розробляло" Улюкаєва більше року, останні місяці його телефон перебував на прослуховуванні. Також вивчалася робоча пошта російського чиновника.

РБК повідомили, що в ході операції по затриманню Улюкаєва співробітники російської спецслужби контролювали передачу йому грошей.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав звинувачення на адресу Улюкаєва серйозними і сказав, що вони потребують доказів. За його словами, він не знає, чи доповідали про затримання Улюкаєва Путіну.

Дивіться також сюжет російських пропагандистських ЗМІ про справу проти Улюкаєва.

"Ось так новина!" — коментує затримання Улюкаєва блогер Лана Свєтіна.

"Павуки в банці: не дочекаються сучасні ялмари шахти суду, перегризуть один одного! Процес прискорюється!" — пише у своєму Facebookv російський фінансист і блогер Слава Рабінович.

Єхидно прокоментував затримання Улюкаєва відомий російський сатирик і публіцист Віктор Шендерович.

"Коротше, все йде за планом. Боротьба з ліберальною корупцією на радість піплу: зміцнення вертикалі і рейтингу! Заодно остаточно прояснилося і з економічним розвитком. Буржуазні специ йдуть під чекістський ніж за непотрібністю. Яке, милі, у нас тисячоліття на дворі?" — написав сатирик.

"Російський міністр, який постійно намацував дно в економіці Росії, піде на підвал", — описав затримання Улюкаєва український журналіст Михайло Голуб на своїй сторінці в Facebook.

"У Росії пов'язали міністра Мінекономрозвитку Улюкаєва. Отримав 2 мільйони доларів хабара за видачу дозволу державної компанії Роснефть купити 50 відсотків іншої державної компанії Башнефть. Тук якось навіть коментувати важко", — пише у своєму Facebook український блогер Олександр Деркач.

Як повідомляв "Апостроф", у березні Олексія Улюкаєва дуже уїдливо привітали з днем народження.