RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Білорусі прийняли знакове рішення щодо георгіївських стрічок: путінці в люті

Влада білоруського міста Брест після скарги місцевої жительки Ірини Лаврівського закликали водіїв міських маршрутних таксі не вішати георгіївські стрічки в салоні.

Про це повідомляє білоруський ресурс "Белсат".

Відзначається, що жінка попросила водія однієї з маршруток зняти георгіївську стрічку, але отримала відмову в грубій формі. Після цього вона написала скаргу директору комунального транспортного підприємства "Брестгортранс".

В результаті підприємство і міськвиконком попросили у Лаврової вибачення. Також вони провели збори, на якому висловилися про неприпустимість розміщення в громадському транспорті різних прапорів та релігійної атрибутики.

Так на дану новину відреагували користувачі Twitter.

Також новина викликала бурхливу реакцію у прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

"Свідома до самого Бреста доскакала?", "Я ще розумію де-небудь в Зажопінську, але в БРЕСТІ! Їй не соромно?", "Так білоруська влада вже давно на двох стільцях сидять", "Діагноз - майдаун головного мозку", "щось війнуло з Білорусі душком упоротого свідомізму. Сподіваюся, що у влади вистачить розуму, а у народу мудрості задавити цю злоякісну заразу на корені", - пишуть путінці в коментарях до новини на сайті Lenta.ru.

Як повідомляв "Апостроф", у Білорусі заявили про намір скоротити свою залежність від Росії.