RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про плани "зближення" спецслужб Росії та Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко схвалив своїм указом проект спільної з Росією угоди про участь білоруських сил спеціального призначення в контртерористичних операціях на території Білорусі та РФ.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

Згідно з текстом указу, КДБ Білорусі доручено вести переговори з російською ФСБ про проект угоди, вносити в нього зміни і підписати підсумковий документ.

За словами незалежного експерта Олександра Алесіна, прийняття спецслужбами двох країн зазначеної угоди означає можливість відправляти сили спеціального призначення на територію не тільки своєї, але й сусідньої держави.

При цьому експерт зазначив, що Конституція Білорусі забороняє направляти військовослужбовців для бойових дій в гарячих точках на території інших країн. Але вихід знайдений: заборона стосується тільки строковиків, але не контрактників. А сили спеціального призначення в Білорусі формуються як раз з контрактників і можуть за наказом президента і головнокомандуючого спрямовуватися, в тому числі і в гарячі точки. Угода відшліфує цю можливість.

Нагадаємо, що члена ОДКБ є Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і РФ.

Як повідомляв "Апостроф", заступник глави міністерства зв'язку і масових комунікацій РФ Олексій Волін прокоментував затримання в Білорусі прихильників "російського світу".