RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росіяни звернулися до Путіна з проханням звільнити Сенцова

Члени Російського ПЕН-центру написали листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова, якого засудили до 20 років ув'язнення.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook "Приватна думка. Російський ПЕН-центр".

У листі до Путіна зазначається, що вирок Сенцову несправедливий, а справа будувалася на свідченнях одного з підсудних, які він спростував сам у якості наданих під тортурами. Також представники інтелігенції стурбовані психологічним станом режисера, який перебуваючи в якутській колонії, відмовляється від побачень і листів.

Члени ПЕН-центру зазначили, що приєднуються до прохання режисера Олександра Сокурова, який раніше вже просив президента РФ зробити все можливе для якнайшвидшого звільнення Сенцова.

Лист підписали 61 активіст центру, до них приєдналися літератори та члени Вільного історичного товариства.

У той же час російське агентство "Інтерфакс" повідомило, що в самому ПЕН-центрі заперечують написання такого листа і кажуть, що це ініціатива окремих членів, а не виконкому і президента організації.

Як повідомляв "Апостроф", Путін відповів українському журналісту Роману Цимбалюку на питання про звільнення Сенцова і Сущенко.