RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Літак Путіна отримав пошкодження

Літак Іл-96-300 спеціального льотного загону (СЛО) "Росія", що обслуговує перших осіб РФ, в тому числі президента країни Володимира Путіна, отримав пошкодження та буде відправлений на ремонт.

Про це повідомляють "Известия".

Зазначається, що у літака Іл-96 під номером 96020 є вм'ятини і пошкодження на обшивці. На сайті держзакупівель РФ розмістили тендер на проведення техобслуговування літака, ціна контракту складає до 80 мільйонів рублів.

Пошкоджений літак часто використовувався в ході закордонних поїздок російського президента Путіна, зокрема, восени минулого року він літав на ньому в Берлін на нормандські переговори і в Китай на саміт G20.

В управлінні справами президента РФ відмовилися повідомляти обставини, при яких літак отримав пошкодження, повідомивши лише, що таке нерідко трапляється в практиці авіаперевізників.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в свою чергу заявив, що ремонт літака не позначиться на поїздках Путіна, оскільки є резервний лайнер.

Літак Іл-96-300, який відправлять на ремонт, вперше піднявся в повітря в 2012 році, останній політ він здійснив 9 грудня 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді 2016 року потрапив у неприємну ситуацію літак з російською делегацією, який летів на саміт в Перу.