RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

РосЗМІ розповіли про фактичне визнання "паспортів" ДНР-ЛНР в РФ

Журналісти російського видання опублікували результати власного розслідування про те, що Кремль фактично визнав паспорта невизнаних ДНР-ЛНР.

У матеріалі видання РБК йдеться, що мешканці окупованих районів Донецької та Луганської областей, які отримали "паспорта" республік, можуть вільно перетинати російський кордон.

За документом невизнаної республіки в РФ можна придбати квитки на внутрішні авіарейси, поїзди далекого прямування, а також забронювати номер у готелі. У виданні запевняють, що у присутності їх кореспондента, власник паспорта так званої ДНР придбав квиток на рейс однієї з російських авіакомпаній. Проте повідомляють, що не всі авіакомпанії готові продавати квитки по таким "документам".

У ФСБ Ростовської області журналістам повідомили, що пропуск через кордон громадян України здійснюється за документам, які були видані компетентними органами України. "Чи є органи влади ДНР і ЛНР компетентними для видачі документів, які визнають у Росії, в листі не уточнюється", - йдеться в матеріалі.

Джерело видання в дипломатичних колах зазначило, що в РФ є неформальна домовленість з представниками бойовиків про те, що люди зможуть пересуватися по території РФ з такими паспортами. У той же час він запевнив, що про визнання ДНР і ЛНР мови не йде.

Як повідомляв "Апостроф", російський актор Іван Охлобистін отримав громадянство так званої ДНР.