RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії знайшли "винних" у нападі на посольство РФ у Києві після збитого Іл-76 під Луганськом

Слідчим комітетом РФ в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами "нападу" на російське посольство в Києві 14 червня 2014 року пред'явлено звинувачення активістам ВО "Свобода" Володимиру Назаренкам, Володимиру Романцову і екс-нардепу Миколі Рудьковському.

Про це повідомляє "УНІАН".

Російські слідчі звинувачують їх у порушенні статті КК РФ "напад на установи, які користуються міжнародним захистом, у цілях провокації війни і ускладнення міжнародних відносин".

Крім цього, Назаренка звинувачують у нарузі над російським прапором. Слідство оцінило збитки посольства в більш ніж 14 мільйонів рублів.

Нагадаємо, що у ніч на 14 червня з російського зенітно-ракетного комплексу біля аеропорту Луганська був збитий літак Іл-76, в якому летіли 49 українських військовослужбовців. Після цього обурені українці провели протести біля посольства Росії.

В рамках розслідування нападу на посольство 10 березня 2016 року Росія висунула звинувачення проти колишнього сотника "жіночої сотні" Майдану Ірми Крат і двох колишніх бійців батальйону "Айдар", які кинули в будівлю "коктейлі Молотова".

Як повідомляв "Апостроф", прокуратура Дніпропетровської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно ватажка самопроголошеної ЛНР Ігоря Плотницького щодо справи про збитий літак ІЛ-76.