RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як Путін помстився Ердогану за збитий винищувач

Російський політолог Станіслав Бєлковський розповів, яким чином Володимир Путін помстився Реджепу Ердогану за збитий восени 2015 року винищувач Су-24.

Про це він розповів в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

На думку Бєлковського, авіаудар російської авіації по позиціях турецької армії був нічим іншим, як помстою за збитий турками винищувач.

"Так, звичайно-звичайно. Це помста. Це помста. Розумієте, треба було якось помститися за збитий Су-24, штурмовик ось цей ось. Звичайно. І ось зараз помстилися, вбили турків. "Убили негра" – пам'ятаєте таку пісню?", - повідомив Бєлковський.

Нагадаємо, восени 2015 року турецькі військові збили російський бомбардувальник Су-24, який без попередження вторгся в повітряний простір країни. Винищувач впав на сирійській території в 4 км від кордону з Туреччиною. Загинув один пілот, другому вдалося врятуватися. Відносини між країнами після цього інциденту сильно погіршилися.

Як повідомляв "Апостроф", 8 лютого російський військовий літак помилково завдав удар по турецьким збройним силам в районі сирійського міста Ель-Баб. Пізніше влада Туреччини повідомила, що армія РФ знала про розташування турецьких солдатів в Сирії.