RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Знижений у ціні Байрон: Прілепіна в РФ озвучили наслідки його приходу до лав бойовиків ДНР

Історія про те, що російський письменник-пропагандист Захар Прилєпін відправився воювати на Донбас на боці бойовиків, матиме свої дуже серйозні наслідки.

Таку думку висловив російський письменник-сатирик Віктор Шендерович на своїй сторінці в Facebook.

"Захар Прилєпін - це який складав романи, писав ухильні гидоти про ліберальне насіння, зірки в телевізорі і концертував помаленьку. А в найманці з важкої статтею КК РФ - я хочу допомогти слідчим органам - пішов хтось Євген Лавлинский (один із псевдонімів Прілепіна, - ред .), 1975 р.н. У найманців немає псевдонімів, у них кликухи і позивні, в кращому випадку. Моторола, Гіві, Політрук (Прилєпін оголосив, що буде політруком в "ДНР", - ред)", - написав Шендерович.

Письменник вказує, що в Росії знову активізувалася пропаганда, якою залучають найманців на Донбас.

"Сьогодні Останкіно, зрадівши новій фенечці, знову збирає по країні батальйони добровольців. Батальйони не батальйони, але хтось, вражений новою хвилею військово-патріотичного чаду, неодмінно рвоне на Донбас", - зазначає він.

У той же час, додає Шендерович, вся ця телекартинка не скасовує наслідків їх дій.

"Його кров, як і кров українців, яких він уб'є, буде на руках цього уціненого Байрона, незалежно від того, до якої міри він сам віддає собі звіт у власній вульгарності, а до якої збожеволів насправді", - підсумував він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що екс-ватажок ДНР пояснив призначення Прілепіна на Донбас.