RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Друг головного піарника Путіна висміяв пропагандистів РФ через страшилки про Україну, яка замерзає

Відомий російський журналіст, головний редактор радіо "Ехо Москви" Олексій Венедиктов висміяв російських пропагандистів, які "хвилюються" з приводу України, яка начебто замерзає, та поставок газу з Росії.

Про це він сказав в ефірі радіостанції.

Венедиктов зазначив, що тема постачання газу в Україну – політична, але має економічний підтекст, що полягає в тому, що тоді Україна має купувати десь вугілля, щоб у неї не зупинилися ТЕЦ так само, як вона купує газ на реверсі зі Словаччини.

"Тому мені дуже смішно дивитися, як іноді на 1-му, 2-му каналі обговорюють... так хвилюються за Україну, за те, щоб вона не замерзла – прямо такі українофіли стали всі ці кургіняни, дєлягіни (з маленької букви, звісно) та інші, – просто вони так хвилюються, що всі замерзнуть. Ну от, власне, історія, це такий новий елемент громадянської війни", - сказав журналіст.

Він також зазначив, що бойовики самопроголошених ДНР і ЛНР отримують великі гроші від продажу вугілля.

"Зараз там запустили деякі промислові підприємства, які належали іншим особам. У будь-який момент, якщо будемо виконувати Мінські угоди, ці підприємства мають повернутися до господарів. Це ж потім почнеться не дай бог...

Взагалі, у мене таке враження, що цей донецько-луганський експеримент – це валіза без ручки: кинути шкода, і нести незручно... Для Росії я маю на увазі, так і для України", - сказав Венедиктов.

Як повідомляв "Апостроф", міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що у Росії немає юридичних можливостей зупинити реверс російського газу з Європи в Україну.