RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Турчинов висловився про терміни звільнення Донбасу

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що українські військові можуть протягом місяця звільнити від бойовиків окуповану ними територію Донбасу, але успіх сил АТО буде залежати від кількості виставлених Росією військ.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Цензор.нет".

"Останні події на фронті – бої на Светлодарській дузі і в районі Авдіївки – чітко показали, що наша армія значно сильніше цих гібридних російських військ. При сьогоднішній розстановці сил нам достатньо місяця, щоб повністю очистити територію Донбасу. Але є одне питання: в разі початку визвольної операції, скільки своїх дивізій виставить проти нас Росія? В цьому головна проблема. Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, потрібно чітко розуміти, скільки сил і коштів у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їх дії: щоденне завезення техніки, зброї, найманців і контрактників", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що головним завданням численних добре озброєних підрозділів РФ на Донбасі - у разі настання сил АТО протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії.

Секретар РНБО також звернув увагу, що в Україні величезний кордон з РФ, вздовж якого росіяни створюють потужні наступальні угруповання. Тому існує загроза вторгнення не тільки з боку окупованих територій.

"Ми приречені на перемогу. На жаль, це не буде бліцкриг. Потрібно це розуміти", - сказав Турчинов.

Як повідомляв "Апостроф", колишній радник Володимира Путіна, російський економіст Андрій Ілларіонов заявив, що для повноцінного військового вторгнення РФ на територію України необхідно близько мільйона російських військових.