RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Путіна відмовилися від помпезного святкування окупації Криму - ЗМІ

Традиційний мітинг-концерт в Москві на Червоній площі на честь окупації Криму Росією 18 березня 2014 року в цьому році може не відбутися. Про це телеканалу "Дождь" повідомили кремлівський чиновник, пов'язаний з мерією Москви, і джерело, близьке до керівництва Державної думи РФ.

Як зазначає видання, Адміністрація президента Росії вирішила відмовитися від сформованого з 2014 року формату святкування "дня приєднання" Криму до Росії".

"У цьому році вирішено, що такий формат застарів - не можна весь час повторювати одне і те ж", - сказав кремлівський чиновник. Він визнав, що на мітинги такого масштабу доводилося зганяти бюджетників, що створювало враження зайвої "заорганізованості".

Крім того, співрозмовник, близький керівництва Держдуми, каже, що формат святкування вирішила змінити нова команда внутрішньополітичного блоку Кремля - з осені його курирує перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко, який замінив В'ячеслава Володіна.

Як відзначили джерела телеканалу, "свято" має стати менш організованим і більш молодіжним. Швидше за все, мітинг і концерт, під назвою "Студентська весна" відбудуться біля головної будівлі Московського державного університету.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року президентом РФ Володимиром Путіним було підписано "договір про прийняття Криму до складу Росії"

Нагадаємо, згідно з даними соціологічного опитування, росіяни пишаються окупацією Криму більше, ніж освоєнням космосу.