RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Білорусі затримали лідерів опозиції після "Маршу нетунеядців": опубліковано відео

Після акції "Марш нетунеядців" 10 березня в Білорусі затримали кількох організаторів і учасників, серед яких були і лідери опозиційних партій.

Голова Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько на своїй сторінці в Facebook опублікував відео з моментом свого затримання. За його словами, правоохоронці не представилися йому і застосували фізичну силу.

Повідомляється також про затримання журналіста Сергія Королевича, співголови "Білоруської християнської демократії" Віталія Римашевського, голови Об'єднаної громадянської партії Анатолія Лебедька і голови руху «За свабоду!» Юрія Губаревича. За словами останнього, на організаторів акції склали протоколи за порушення порядку організації або проведення масових заходів.

Видання TUT.BY повідомляє про те, що після акції затримали також члена БСДП (Грамада) Олександра Абрамовича, активістку БХД Ольгу Ковалькову і 16-річного хлопця Дениса.

Нагадаємо, в Білорусі останнім часом проходили акції протесту проти збору, відомого як "податок на дармоїдство".

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив тимчасово не стягувати "податок на дармоїдство".