RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На мітингу у Білорусі почалися затримання: в мережі вказали на зв'язок з РФ

Після акції проти "декрету про дармоїдів" у білоруському місті Орша представники силових відомств затримали співголови незареєстрованої партії "Білоруська Християнська Демократія" Павла Северинця і водія авто, який його віз.

Про це повідомляє білоруський ресурс "Радыё Свабода".

Також були затримані журналістка Галина Абакунчік, фотограф Андрій Шавлюга і блогер Анастасія Пілюгіна - їх доставили в оршанський РУВС.

Пізніше міліція зупинила машину з журналістами "Белсат", на оператора Олександра Борозенка склали адміністративний протокол. Група "Белсат" попрямувала в РВВС, намагалася взяти в будівлі коментар у затриманого Павла Северинця - в результаті міліція в прямому ефірі затримала і Борозенка, і журналістку Катерину Бахвалаву. Причини затримання не називаються.

Відзначається, що сам мітинг пройшов без затримань і сутичок, але правозахисний центр "Весна" повідомляє, що після демонстрації "людей затримували у дворах по одному".

У свою чергу, білоруські блогери звернули увагу на те, що в автомобілі силовиків, які затримали Северинця, була російська символіка.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ заявили про намір уряду Білорусі збити протестні настрої української пропагандою.