RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Батумі почалися зіткнення мітингувальників зі спецназом: опубліковано відео

Спецназ МВС застосував сльозогінний газ у Батумі (Грузія) для того, щоб розігнати учасників акції протесту, які намагалися увірватися в будівлю головного управління внутрішніх справ Аджарії. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Акція протесту почалася після того, як співробітник патрульної поліції зупинив машину за порушення правил дорожнього руху, і, як стверджують очевидці, образив водія. Почалася бійка, до якої на стороні автомобіліста приєдналися місцеві мешканці. У результаті правоохоронці затримали шістьох осіб.

Після цього городяни збиралися біля будівлі головного управління внутрішніх справ Аджарії з вимогою звільнити затриманих. Почалися зіткнення, в результаті яких постраждало двадцять два чоловіки, в тому числі шість поліцейських.

Крім того, учасники акції, яких налічується близько тисячі, незадоволені тим, що після призначення нового начальника патрульної поліції поліція стала необґрунтовано виписувати великі штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Вони вимагають відставки керівництва правоохоронних органів Аджарії та звільнення затриманих.

Після переговорів представників опозиції, депутатів Аджарії і поліції було досягнуто згоди про звільнення заарештованих в тому випадку, якщо учасники протесту розійдуться. Але учасники акції відмовилися йти.

Голова Верховної ради Аджарії Зураб Патарадзе перервав візит до Туреччини і в терміновому порядку повертається в Батумі. У Батумі також відправився глава МВС Грузії Георгій Мгебрішвілі.

Нагадаємо, 23 лютого для розгону протестуючих в Парижі французька поліція застосувала вертольоти.