RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нові подробиці катастрофи Ту-154 в Чорному морі: журналіст вказав на дивний момент

Російський журналіст, шеф-редактор "Нової газети" Олексій Полухін вказав на дивний момент у версії слідства щодо причини катастрофи Ту-154 Міноборони РФ, яка сталася над Чорним морем в районі Сочі.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Версія, якою слідство шодо Ту-154 поділилося з суспільством через "Комерсант", просто жахлива. Пілот втомився, тому відразу після зльоту його переклинило в бік, і він став дивитися не на прилади, а на зірки. Але зірки відбивалися у воді (з висоти 300 метрів це прекрасно видно), тому він замість набору висоти пішов на зниження, поки не приводнився.

Ви знаєте, версія про те, що "вона потонула", при всьому цинізмі хоча б не суперечила здоровому глузду", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", за версією слідчої комісії, літак розбився з вини пілота. Відзначається, що екіпаж до кінця зберігав управління і майже одразу після вильоту з Адлера почав зниження, намагаючись посадити літак на воду. Дані самописця і 3D-моделювання польоту показали, що літак набрав висоту близько 250 метрів і швидкість 360-370 км/год, після чого пілот відразу взявся виконувати маневри, необхідні для посадки.