RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підвищує ставки: в РФ розповіли, у що для Путіна виллється визнання ДНР-ЛНР

Російський публіцист та блогер Володимир Голишев вважає, що визнання Кремлем так званих "паспортів" самопроголошених ДНР-ЛНР є грою на підвищення ставок.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню ONLINE.UA.

"У Кремля достатньо обмежений арсенал дипломатичних інструментів. Крім блефу і шантажу, в ньому практично нічого немає. Але блеф — товар, який швидко псується. Якщо в нього не вірять, доводиться визнавати поразку або... підвищувати ставки. Таким підвищенням ставок було втручання в сирійський конфлікт. Потім була ставка на перемогу Дональда Трампа, яка зараз виходить Кремлю боком. Навесні і влітку цього року принесе свої гіркі плоди втручання в європейські вибори. Те ж саме, очевидно, буде з Донбасом. Паспорти — це прозорий натяк на те, що Росія не виключає офіційного визнання молодих республік", хоча, насправді, таких планів немає", - вважає Голишев.

На його думку, в подальшому Росію очікують черговий провал і ще одне підвищення ставок.

"Так вони можуть доповишатись і до визнання — для України це хороша новина. Для України нічого не зміниться, але багато що зміниться для Росії. Визнання Донбасу може стати тією соломинкою, яка зламає хребет верблюдові. РФ остаточно перетвориться на ізгоя — про вихід з міжнародної ізоляції доведеться забути. Доведеться нести повну відповідальність за жителів окупованого регіону, при тому, що його продукція в Росії нікому не потрібна. Одним словом, визнання — це значний крок до швидкого демонтажу РФ в її нинішньому вигляді. Як саме зміниться устрій країни, передбачити досить важко. В одному можна не сумніватися — експансіоністський курс проводити буде нікому. І Україна отримає довгоочікуваний мир. На місці українців я б навіть бажав Кремлю зробити цю дурість", - сказав Голишев.

Читайте також на "Апострофі" колонку російського фінансиста Слави Рабіновича про те, чи буде мати серйозні наслідки рішення російського "Сбербанку" щодо "документів" бойовиків.