RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Вибори" та усунення Ахметова: Тимчук описав нову стратегію Кремля на Донбасі

Російська влада розігрує зараз на окупованому Донбасі сценарій "самодостатніх" квазідержавних утворень.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Він зазначає, що у Кремля є два варіанти подальших дій: імітувати остаточне оформлення самопроголошених ДНР-ЛНР, вимагаючи від Києва взяти їх назад на умовах Путіна, або розігрувати "придністровський сценарій".

"Зараз важко сказати, чи готовий Кремль визнати "ЛДНР" в якості "незалежних держав" (а тим більше – прийняти в перспективі до складу РФ), г-н Сурков обіцяв Захарченку і Плотницькому ще в кінці минулого року, але ступінь неадекватності Путіна загальновідома, а тому можна очікувати всякого. Факт у тому, що недавнє визнання Путіним документів "ЛДНР" тільки підштовхнуло прагнення керівництва обох квазідержавних непорозумінь", - зазначив Тимчук, додавши, що з цієї серії – "указ" Олександра Захарченка про "держкордон".

Крім цього бойовики почали готуватися до проведення місцевих виборів" без участі України і для цього їм знадобилося усунути зі сцени олігарха Ріната Ахметова.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок так званої "ДНР" Олександр Захарченко своїм "указом", датованим ще 27 лютого, встановив для лінії розмежування на Донбасі статус "державного кордону".