RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Протести в Білорусі: з'явилося відео нових затримань

Дозволені владою Білорусі демонстрації проти податку на непрацюючих громадян не обійшлися без арештів. Правоохоронці затримали близько 40 осіб в Мінську, ще кілька людей були взяті під варту в Могильові і Гродно.

Про це повідомляє BBC.

Багато хто із затриманих належить до місцевого руху анархістів. Вони були схоплені вже після демонстрації, коли організовано поверталися додому в громадському транспорті.

За інформацією білоруського правозахисного центру "Весна", яка не зареєстрована в країні, затриманих було не менше сотні.

При цьому на відео були зняті дії невідомих людей без форми і знаків розрізнення, які також займалися затриманнями, фактично діючи на боці влади.

Серед затриманих - цивільні активісти, опозиційні політики, блогери, а також громадяни, які раніше не брали участь в політичній діяльності.

Виступи в містах Білорусі збіглися з візитом в країну європейських дипломатів. Прес-секретар Європейської служби зовнішньополітичної діяльності Майя Кочіянчич засудила затримання, оголосивши їх такими, що суперечать проголошеній владою політиці демократизації.

Раніше "Апостроф" наводив відеозаписи з демонстрацій білоруської опозиції в Мінську з нагоди "Дня волі".