RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Небезпечна дурість: російський політик різко висловився про анексію Криму

Росія зробила велику дурість, окупувавши український півострів Крим.

Таку думку висловив російський політик, член Політичного комітету російської партії "Яблуко" Лев Шлосберг в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Відповідаючи на питання слухача, Шлосберг назвав анексію Криму найбільшою дурістю Росії в 21-му столітті.

"Приєднання (анексія – ред.) Криму це небезпечна дурість. Я не знаю, скільки років Денису (автору питання – ред.), але я припускаю, що він повнолітній чоловік. Денис, розповідаю вам, що, приєднуючи Крим, наша країна порушила два міждержавних договори між Росією і Україною. Один з підписом Бориса Миколайовича Єльцина. Можливо, ви до нього байдужі. А другий з підписом Володимира Володимировича Путіна", - говорить політик.

При цьому він підкреслив, що "недоторканність кордонів Україна так, як вони сформувалися волею історії, може бути непередбачувано, але саме так у 1991 році, ми пообіцяли Україні двічі, поставивши підпис президента і печатку держави російського. Це не жарти".

У той же час Шлосберг нагадав, що в лютому 2014 року російські збройні сили штурмом взяли парламент республіки Крим: "Штурмом. Зібрали депутатів. Вимкнули трансляцію і під дулом автомата спонукали тих людей, хто був в залі, а їх було менше 50-ти з 100, тобто в залі навіть не було кворуму. Відправити у відставку законний уряд Криму і поставити пана Аксьонова". Також політик згадав, що тоді був під дулами автоматів призначений референдум.

Як повідомляв "Апостроф", колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов раніше заявив, що рівень добробуту росіян через анексію Криму відкотився на 8-9 років.