RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Мітинг на честь окупації Криму у Москві: блогер помітив смішну деталь

Російський блогер і журналіст Андрій Мальгін помітив смішну деталь на мітингу на підтримку окупації Криму у Москві, який пройшов вчора, 18 березня, біля головного корпусу Московського державного університету.

Зокрема, в своєму ЖЖ він опублікував фото учасників мітингу, які йшли в колоні російської "Партії пенсіонерів".

Блогер нагадав, як виглядали учасники одного з пропутінських акцій минулих років від молодіжних організацій.

Відзначимо, що російські ЗМІ повідомили про масову участь в московському мітингу "на честь" окупації Криму не тільки бюджетників, примусово направлених для участі у акції, і членів патріотичних рухів, але і проплачених мітингувальників.

Агентство РБК звернуло увагу на оголошення в інтернеті про набір в мітингу. "За три години роботи учасники акції отримають по 400 рублів"відразу на руки після заходу". Для цього потрібно буде"пройти організованою колоною до місця проведення фестивалю, трохи постояти і додому", зазначалося в оголошенні", - пише РБК.

За інформацією джерела видання, на акції, присвяченій приєднанню Криму до Росії, працювало 10-12 організаторів масовки. "У кожного 100-150 осіб записалися", - уточнило джерело. Всього біля МДУ, за його підрахунками, зібралося від тисячі до тисячі восьмисот осіб, яким була обіцяна винагорода.

Кореспондент сайту Meduza зняв, як куратор розраховувався з масовкою за участь в мітингу.

Разом з тим телеканал "Дождь" повідомив, що на організацію мітингу московська влада витратили 22 мільйонів рублів.

Нагадаємо, раніше користувачів соцмереж обурила заява опозиційного російського політика з партії "Яблуко" Льва Шлосберга про можливий шлях вирішення "кримського питання".