RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Молдові затримали екс-депутата за шпигунство на користь РФ – ЗМІ

Екс-депутата парламенту Молдови Юрія Болбочану затримали у справі про шпигунство і зраді батьківщині.

Про це повідомляє російське інформагентство "Интерфакс" з посиланням на джерела в Генпрокуратурі Молдови.

Болбочану був затриманий увечері 17 березня, після обшуків в його будинку. Що було виявлене при обшуках і який статус у затриманого - підозрюваний або обвинувачений - невідомо. Генпрокуратура офіційно не заявляла про затримання колишнього парламентарія, хоча постанову про його затримання підписано прокурорами.

У даній постанові зазначається, що кримінальне переслідування розпочато влітку 2016 року у відповідності зі ст. 337 "Зрада Батьківщині" та ст. 338 "Шпигунство" КК Молдови. Справу веде прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справ. Згідно з постановою, "Болбочану підтримував контакти з помічником військового аташе посольства Росії в Молдавії Олександром Грудіним і передавав йому якусь інформацію".

Також йдеться, що під час своїх зустрічей Болбочану і Грудін дотримувалися суворих заходів конспірації.

"Беручи до уваги події в Україні, не виключається можлива участь офіцерів російських спецслужб в організації або підтримки подій, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної ситуації в Молдові", - наголошується в постанові молдавської прокуратури.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно агентство Reuters дізналося, що РФ використала мільярди доларів на просування своїх інтересів в Молдові.