RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Лукашенко заявив про затримання в Білорусі бойовиків, які тренувалися в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні затримали бойовиків, які готували збройні провокації.

Про це повідомляє "Белта".

"Ми вже кілька десятків затримали (не тих, що в автобусах, анархістів з масками), які тренувалися в таборах з зброєю. До речі, один з таборів був в районі Бобруйська і Осиповичів. Інші табори - в Україні. По-моєму, в Литві чи Польщі (не буду стверджувати, але десь там). Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали кілька десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю", - сказав Лукашенко.

Він пообіцяв надати більш детальну інформацію про даний факт пізніше.

"Спасибі, що є білоруси і білоруски справжні, які будучи за кордоном - в Євросоюзі - попередили нас. Жінка прийшла в посольство і попередила, офіційно написала листа: готується провокація", - зазначив білоруський президент.

За його словами, тепер відбуватимуться розгляди з приводу того, звідки надходило фінансування, хто займався підготовкою, з яких країн приїхали відповідні люди.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно білоруські прикордонники зі стріляниною затримали автомобіль, який намагався прорватися з боку України. В авто виявили вибухівку і зброю. У свою чергу, українські прикордонники спростували інформацію про прорив автомобіля.