RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ярош дав прогноз щодо повернення Криму Україні: опубліковано відео

Колишній лідер "Правого сектора" (ПС), народний депутат України Дмитро Ярош розповів, як окупований Росією Крим може повернутися в Україну.

Про це Ярош сказав в інтерв'ю журналу "Країна".

На думку Яроша, Донбас Україна може повернути себе швидко, а з Кримом буде важче. Він зазначив, що для цього потрібно вести активнішу роботу по розвалу Росії, використовуючи всі фактори, які дестабілізують її зсередини: мусульманський, північно-кавказький, китайський. У такому разі, вважає колишній лідер "Правого сектора", Крим може повернуться безкровно. Він нагадує, як в 1991 році розпався Радянський Союз, який "був істотно могутніше, ніж ця міні-iмперiйка на чолі з кремлівським карликом Путіним".

Ярош вважає, що повернути анексований Росією півострів військовим шляхом не вийде, тому що Україна може зазнати надто великі втрати. Політик зазначає, що весь Крим є військовою базою, і рельєф місцевості на півострові несприятливий для наступу армії.

Тому, за словами Яроша, наступу на Крим швидше за все не буде.

Також Ярош заявив, що українським буде не тільки Крим, але й Кубань. На його думку, в України є перспективи розширення ще за рахунок Бєлгородської та Воронезької областей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що в анексії Криму винен Дмитро Ярош, який в 2014 році очолював організацію "Правий сектор".