RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У мережі висміяли затримання в Білорусі "екстремістів" зi страйкбольною зброєю: опубліковано відео

По білоруському телебаченню показали сюжети про затримання спецслужбами Білорусі нібито активістів організації "Білий легіон", яка припинила свою активну діяльність ще в 2000-х роках.

Сюжети вийшли на білоруських каналах БТ і ОНТ.

У сюжетах говориться, що при обшуку в квартирі учасника "Білого легіону" за прізвищем Данилов нібито було знайдено зброю, а також привезені з України листівки. Також наголошується, що під час вуличних акцій в 1990-х бойовики "Білого легіону" були "кулаками опозиції" і брали участь у сутичках з міліцією.

"БТ показали обшук у квартирі мужика. Там купа автоматів. На квартирі у чувака з "Білого легіону", який не існує вже 20 років", — пишуть в Twitter РБ головного мозку.

"Лол, страйкбольну зброю видали по БТ за справжню. І не виклали ні ОНТ ні БТ саме цей сюжет зі зброєю на свої канали на YouTube", — додали в цьому ж Twitter.

Сюжет ОНТ опублікував у своєму Facebook білоруський журналіст Володимир Чуденцов.

"Про те, як на каналі ОНТ менти спортивні приводи для гри в страйкбол і навчальні гранати за бойову зброю "Білого легіону" видавали", — підписав він відео.

"Подивився сюжет ОНТ про затримання. Наші спецслужби настільки круті, що штурмують "озброєного АК, трьома карабінами і гранатами" без зброї!" — пише в Twitter білоруський блогер Роман Протасевич.

Також на YouTube опублікували сюжет, який вийшов на каналі БТ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти знайшли "табір бойовиків", про який, ймовірно, говорив президент Білорусі Олександр Лукашенко.