RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Мінську звільнили затриманих правозахисників і журналістів

У Мінську ОМОН відпустив 57 затриманих правозахисників і журналістів, яких було затримано у офісі правозахисного центру "Вясна". Про це повідомила представник організації "Міжнародне партнерство з прав людини" (IPHR) Світлана Валько, передає "Укрінформ".

"Сьогодні було затримано 57 правозахисників і журналістів не тільки з Білорусі, але і з України, Грузії, Франції, Німеччини та Росії. Цих співробітників не просто затримали - підрозділ ОМОНу в повній амуніції увірвався у приміщення правозахисного центру" Вясна ", поклав обличчям на підлогу і обшукав, супроводив усіх до Первомайського РУВС. Ніхто із затриманих не чинив опору і самі співробітники ОМОН відмовилися давати коментарі. всіх затриманих на даний момент відпустили", - розповіла Валько.

За її словами, більшість спостерігачів під час маршу в Мінську було затримано сьогодні з конкретною метою - перешкодити якісному моніторингу заходу. "Їх було відпущено, коли стало зрозуміло, що на марш вони вже не потраплять", - підкреслила правозахисниця.

Вона повідомила також, що серед затриманих були представники міжнародної спостережної місії, яка була організована Міжнародним партнерством з прав людини.

Як повідомляв "Апостроф", білоруські правоохоронці провели масові затримання активістів, які брали участь в акціях на честь Дня волі.