RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Протести в Білорусі: зниклий лідер опозиції знайшовся

Один з лідерів "Білоруського національного конгресу" Микола Статкевич, місце перебування якого було невідоме протягом трьох діб, повідомив про своє звільнення з мінського ізолятора КДБ.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Мій статус – підозрюваний. Сьогодні сказали, що беруть для слідчих дій, але несподівано відпустили. КДБ повинен реалізовувати параноїдальні фантазії Лукашенко, втілюючи їх в життя заднім числом. Мене важко чимось здивувати, але я навіть здивований, що творили в Мінську 25 березня", - розповів Статкевич.

Він додав, що відмовився давати будь-які свідчення силовикам з КДБ.

На думку опозиціонера, затриманнями активістів влада Білорусі наближає свій кінець. "Лукашенко вже не намагається грати в "батька нації", а перейшов до прямого залякування, до режиму окупації. Позичають гроші, щоб утримувати банду. КДБ – це вже варіант гестапо-лайт", - говорить він.

Статкевича заарештували 25 березня на конспіративній квартирі. Слідчі повідомили йому про підозру у підготовці масових протестів з 2011 року. Сам опозиціонер нагадує, що з грудня 2012 року і до серпня 2015 року перебував за ґратами у справі про масові протести в грудні 2010 року.

У прес-службі КДБ Білорусі заперечують арешт Статкевича.

Про розгоні учасників Дня волі в Білорусі та його наслідки читайте в матеріалі "Апострофа".