RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо, хто стоїть за покупкою української "дочки" Сбербанку

Мажоритарним акціонером консорціуму, який придбав українську "дочку" Сбербанку", є громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв.

Про це повідомляють на сайті латвійського AS Norvik Banka, який також є інвестором консорціуму.

Саїд Гуцерієв є власником белоруської компанії, яка увійшла до консорціуму, який купив українську "Дочку" Ощадбанку. Крім того, він — син співвласника "Русснефтi" Михайла Гуцерієва.

Основним акціонером з боку другого учасника консорціуму, латвійського AS Norvik Banka, виступає Григорій Гусельников, також британський підданий. Він — колишній член ради директорів Бінбанку.

У латвійському AS Norvik Banka відзначили, що банк, який вони купляють, має добре розвинену інфраструктуру, в яку були вкладені сотні мільйонів доларів. Також там повідомили, що мають намір вжити низку заходів зі скорочення присутності на російському банківському ринку, щоб збільшити ефективність інвестицій і нейтралізувати політичні ризики, пов'язані з географією роботи банку.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", раніше в Україні ввели санкції проти ПАТ "Ощадбанк" — української "дочки" російського Сбербанку.