RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У США вказали на небезпеку перетворення Путіним Трампа у ворога

Колишній посол США в РФ Майкл Макфол поділився думкою про нинішній стан російсько-американських відносин, висловивши побоювання, що Путіну вигідно зберігати Вашингтон в якості опонента.

Переклад статті Макфола розміщений на сайті радіостанції "Ехо Москви".

Звертаючись до прикладу провалу спроби Трампа скасувати законодавство Обами з охорони здоров'я (Obamacare) Макфол припускає, що ця, на перший погляд, чисто внутрішньополітична невдача, матиме вплив і на міжнародні відносини, в тому числі і на зв'язки з Росією.

Колишній посол США в РФ відзначає, що політика адміністрації Трампа щодо РФ досі чітко не визначена і, в силу перших великих невдач у внутрішній політиці, будь-які радикальні кроки в дипломатії будуть найімовірніше сприйняті суспільством негативно. Таким чином, Макфол натякає, що різкий поворот від конфронтації до співпраці у відносинах США і РФ неможливий.

Також Макфол звертає увагу, що адміністрація Обами в перший час його президентства зробила набагато більше для зближення з Росією, ніж адміністрація Трампа за такий же термін.

У той же час Макфол задається питанням, чи не є для президента Путіна вигіднішим підтримувати образ США як ворога. В такому випадку, на думку Макфола, Путіну легше будувати власну політику і виправдовуючу її публічну риторику, звалюючи провину на Вашингтон в тому числі і за останні акції протесту в містах Росії.

На закінчення Макфол висловлює надію, що помиляється і можливість для подолання розбіжностей між США і РФ на основі дотримання міжнародних законів і загальнолюдських цінностей ще зберігається.

Раніше "Апостроф" приводив думку військового експерта Павла Фельгенгауера про перспективи російсько-американських відносин.