RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

​Джемілєв розповів, що може наблизити повернення Криму

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв не береться робити прогнози щодо термінів повернення Криму під контроль України.

В інтерв'ю виданню Крим.Реалії Джемілєв підкреслив, що півострів безсумнівно буде повернуто Україні, проте терміни залежать від безлічі факторів.

Депутат вважає, що прискорити цей процес можуть жорсткі санкції проти Росії з боку міжнародного співтовариства. Джемілєв підкреслив, що звільнення Криму може наблизиться, якщо світові політики усвідомлюють небезпеку від актів захоплення однією країною території іншої держави.

Нардеп зазначив, що є і фактори, які ускладнюють процес повернення півострова. Мова йде про те, що деякі країни залежать від Росії енергетично, а "деякі режими тримаються тільки за допомогою Росії". На думку Джемілєва, ці фактори віддаляють день визволення Криму.

У той же час, Джемілєв звернув увагу на ситуацію з виборами в США, де Кремль очікував ослаблення санкцій у разі перемоги Дональда Трампа. У підсумку, до влади в Сполучених Штатах прийшла республіканська партія, яка підтримувала Україну. У зв'язку з цим Джемілєв підкреслив, що в Росії ситуація може змінитися за кілька днів.

Раніше свій прогноз щодо повернення Криму озвучив Рефат Чубаров.