RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Чечні відбуваються масові затримання і вбивства через підозри в гомосексуалізмі – ЗМІ

Журналісти російського видання "Новая газета" повідомили про те, що в Чечні проходять масові затримання та вбивства місцевих жителів. Причиною є нетрадиційна орієнтація жителів, або підозра у такій.

Вперше інформація про такі затримання з'явилася близько тижня тому. Інформація була підтверджена джерелами видання в МВС по Чеченській республіці, в адміністрації Кадирова, УФСБ по Чечні, в прокуратурі та чеченськими ЛГБТ-активістами. За даними видання, за тиждень було затримано більше сотні чоловіків.

У матеріалі зазначається, що у затриманих за підозрою в гомосексуальності маленькі шанси залишитися в живих. Журналістам відомо принаймні про три смертельні випадки.

Джерело в спецслужбах розповіло, що ці дії були викликані тим, що ЛГБТ-активісти з інших регіонів анонсували проведення своїх акцій у містах Північного Кавказу.

У матеріалі також зазначається, що журналісти підготували звернення в слідчі органи і адміністрацію президента РФ з вимогою порушення кримінальної справи за відомих фактів вбивств ЛГБТ-активістів у Чечні.

Як повідомляв "Апостроф", у Путіна відмовилися виконати заклик Папи Римського попросити вибачення у геїв.