RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Донбас і вибух у Пітері: у Путіна розповіли про його розмову з Меркель і Олландом

Президент РФ Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланд у телефонній розмові обговорили теракт в Санкт-Петербурзі і ситуацію на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Лідери Франції та Німеччини висловили глибокі співчуття у зв'язку з терактом в метро Санкт-Петербурга і наголосили на важливості нарощування співпраці у цілях протидії терористичній загрозі.

Під час обговорення поточної ситуації на Донбасі основну увагу було приділено необхідності забезпечення сталого режиму припинення вогню на всій лінії зіткнення і дотримання "великоднього" перемир'я.

Крім того, Путін висловився на користь невідкладного запуску роботи по реалізації політичних аспектів Мінських домовленостей і акцентував на необхідності якнайшвидшого зняття Києвом економічної блокади Донбасу.

Крім того, сторони розглянули також деякі питання, пов'язані з діяльністю на Україні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Відзначимо, на думку експертів, РФ готує новий виток ескалації конфлікту на Донбасі, а також намагається тиснути на Україну і Захід стяганням військ до своїх західних кордонів.