RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Призов до російської армії в Криму: Тимчук нагадав про важливий міжнародний документ

Згідно міжнародний нормам, Росія не має право залучати до військової служби жителів Криму, адже ця територія вважається окупованою.

Про це в коментарі виданню "Апостроф" розповів координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Сама ж РФ хоч і має в даному контексті виконувати вимоги міжнародного законодавства, однак не йде цим шляхом. Вона не має права закликати місцеве населення на службу в армію. Відповідно, в таких випадках місцеве населення має повне право звертатися в міжнародні інстанції", - сказав Тимчук.

Народний депутат все ж зазначає, що на даний момент "навряд чи знайдеться якась відчутна кількість жителів Криму, які ризикне піти проти Путіна".

На думку Дмитра Тимчука, в даній ситуації не варто чекати рішучих дій з боку ООН або країн Заходу, які дуже неспішно приймали рішення у зв'язку з анексією Криму в 2014 році.

Рішення про призов на окупованій території Криму є політичною грою РФ, пов'язаною з бажанням показати, що Крим – звичайний регіон Росії.

"Вони в Кремлі хочуть показати, що півострів є повноправною частиною Росії, що це він - такий же регіон, як і всі інші. Відповідно, ніякі інші правила для жителів Криму не повинні діяти", - резюмував Тимчук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше координатор групи "Інформаційний опір" розповів про інтерес жителів окупованого Донбасу до "паспортів" так званих "ДНР"-"ЛНР".